2018.04.20.
10:58

Írta: Lazlo Nardin

Suzuki Baleno 1.2 GL (2017) - Budget hot hatch kis hibával, avagy Swift Pullman

Az autót kicsit több, mint egy éve vásároltam, így ez egy amolyan tartósteszttel kombinált vásárlási tanácsadó az aktuális Suzuki modellekhez.
img_2827.JPGNyúlánk forma, még téli gumikon, acélfelni fetisiszták előnyben

Egy akkor 17 éves benzines, sorhatos BMW-ből ültem át a Balenoba. Mindenki egyből megjegyezte, hogy micsoda éles váltás, nem volt rossz átülni egy Suzukiba? Nos igen is és nem is. A BMW nekem azt a tökéletes élményt adta, amire egy autó vezetésénél vágytam, az együtt eltöltött első közös 100 méteren jeleztem (akkor még) menyasszonyomnak, hogy már ezért megérte.
Eltelt azonban egy kis idő és olyan dolgok kerültek előtérbe (esküvőszervezés és jegyes oktatás vidéken, lakásvásárlás, -felújítás, egy másik lakás felújítása, majd a gyermekáldás), melyek rengeteg utazással jártak és mint mostanra fiatal suhancból, felelős családfővé vált férfiú, nem engedhettem meg magamnak, hogy olyan autóm legyen, ami akár csak egy napra is kiessen a mókuskerékből. Márpedig Bömbike ilyen volt, hobbi autónak kiváló és fantasztikus élményautó, de napi használósnak a budapesti forgalomban, a lehető legrosszabb választás (érdekes, hogy volt vagy 6 francia autónk, de azok közül egy se hagyott ott az úton, ezt jellemzően inkább német autókkal tapasztalom). Rossz választás már csak azért is, mert el kezdtem sajnálni, a pesti utak napi szinten rázták szét a futóművet, valamint azért is, mert városban nagyon sokat eszik, ami nagy költséggel jár, a biztosítási és egyéb szervíz díjakon felül. Persze lehet mondani, hogy aki ilyen hedonista gépet akar, az fizessen, vagy másképp: akinek futja majomra, legyen pénze banánra is.
img_2810.JPGEgész jó a kiállása, hátul kis szárnyban végződik a forma

További banánfürtök vásárlása helyett elhatároztam, hogy le kellene cserélni valami nagyon kicsire, nagyon gazdaságosra, nagyon megbízhatóra és lehetőleg újra, csak hogy elég drasztikus legyen a váltás, megfűszerezve olyan apróságokkal, hogy ne legyen turbós, közvetlen befecskendezéses és a kettős tőmegű lendkerékhez se ragaszkodnék. Felcsaptam egy Excel táblát és kiszámoltam, nagyjából milyen fogyasztáskülönbség (és egyéb költségvonzatok) hozná vissza azt a lízingdíjat, amit egy új autóra fizetnénk, a BMW-t beadva önerőnek.

img_2798.JPGNappali fény, kardfog stílusban

Ezzel egy időben jelent meg Totalcaron az új Ignis tesztje és férfiasan bevallom, én nagyon szerelmes lettem belé. Tetszett az egyedi formavilága, szerintem egy Mini vagy Fiat 500 mellett, amik már évek óta ugyanazt a formavilágot erőltetik, egy igazán egyedi kis motorizált pattanás. Valamint nagyon jókat írtak már több Suzuki tesztben az új 90 lóerős 1.2-es Dualjet motorról.
Írtam is rögtön az asszonynak, hogy nézze meg, tetszik-e, ha igen, elmegyünk megnézni egy szalonban. Aranyos volt, nem hülyézett le, csak annyit mondott, hogy a hátuljával nehezen tud megbarátkozni, de nézzük meg.
img_2833.JPGTökéletes bevásárló kocsi

Bementünk, oda-vissza jártunk a különböző modellek között, nekem nagyon tetszett az Ignis, viszont volt kiállítva egy Baleno is, mely azonnal megnyerte páromat és azután folyamatosan vissza-vissza tértünk a típushoz, majd egy idő után megállt mellette és nem tágított. Pár nap múlva megrendeltük, vagyis pontosabban rögtön kettőt, mert édesapámnak is nagyon megtetszett. Mint már a családalapításra készülő anyatigrisnek végül teljesen igazat kellett adnom, életünk abban a stádiumában nem volt értelme megvenni az Ignist, annyira kicsi (Baleno: 3995 mm, Ignis: 3700 mm). Ez a 30 centi a lábtérben (innen is a cím) és a csomagtartóban nyílvánul meg különbségként.
Az Ignisben a babakocsi, csak a tetőn utazhatott volna, a csomagtartó szűkössége miatt (Baleno: 355 liter, Ignis: 260 liter), míg a Baleno igazi málhás szamár, fejedelmi lábtérrel - nem vicc, az e46-nál jobban el lehet férni.
img_2781.JPG"Diszkrét" króm csík a hátulján

A Baleno is rendelhető volt az új K12C kódú motorral, melyen kívül mást nem is javaslok annak, aki új, kis Suzuki vásárlásán töri a fejét. Igazi városi hot hatch-é teszi, vagyis tenné az autót, de arra is mindjárt kitérek, miért csak tenné. Egyenesen a Hungária körút Porsche 911 GT3 RS-e, a Thököly út BMW M2-ese lesz 4000 és afölött forgatva, elég jól lehet vele tetriszezni a sorok között és bár ez távol áll tőlem, de a kis Suzu kihozza az emberből. Ilyenkor azonban nem árt vigyázni, mert télen akár 6,5 liter is lecsúszhat a torkán. Egyébként 5 liter körül nagyon könnyen tartható városban, nekem 4,6 volt a legkevesebb, még a bejáratás alatt és 6,6 liter a legtöbb utánfutóval, autópályán, így a viszonylag kicsi, 37 literes tank sem probléma. Alapjárat közelében egyébként nagyon csendes, többször kérdezték már, hogy hibrid-e, sőt egyszer egy tüzépen a targoncás majdnem letolatott, mert nem hallotta, hogy mögötte közlekedek. Ami nagyon fontos még, hogy bár új autó, mégse sajnálom a BMW-vel szemben, amit a végén már hímes tojásként használtam. Úgy gondolom, hogy ez a napi használatú autó legnagyobb értéke.

img_2791.JPG

A nagyon jó fogyasztása és az autó rugalmassága a pici, 865kg-os önsúlyának is köszönhető, és aki eddig nevetett a hot hatch-es vonalon, annak íme a Fiat Panda 100 HP és a Baleno adatainak az összehasonlítása: 

Panda: 101 lóerő (@6000), 131 NM (@4250), 975 kg. 9,65 kg jut 1 lóerőre.
Baleno: 90 lóerő (@6000), 120 NM (@4400), 865 kg. 9,61 kg jut 1 lóerőre.

A fentiekből is látszik, hogy 10 lóerővel ugyan gyengébb a Suzuki, viszont 110 kilóval könnyebb is, így a tömeg-lóerő arány közel azonos.

Nem régiben vezettem egy szintén új 1.4-es, 90 lóerős Corsát és azon nagyon jól lehetett érezni mennyit jelent az a kb 250 kilós különbség (1163-1199 kg-ot adnak meg vezetővel, tehát számoljunk csak 1100 kilogrammal), az amúgy lelkes motornak, mind teljesítményben, mind fogyasztásban (Balenohoz képest kb 1,5 - 2 liter plusz, ugyanúgy vezetve).
img_2787.JPGSzépen terpeszt, vonóhorog tolatóradar helyett, macifül lámpák

Az 5 fokozatú váltója nagyon jó, precíz kis szerkezet, nem hiányzik a 6. sebességi fokozat, szóval műszakilag nagyon egyben van. Amiért azonban mégse lesz mini hot hatch, az a futóműve. Kóvályog, mint az tudjuk micsoda a levegőben, nincs az a stabil érzésünk, hogy na most itt szépen berakjuk tőre a kanyarban, amihez a halott kormányzás is rátesz egy lapáttal (édesapámén egyébként a vadiúj kerék szett újracentrírozása és egy futómű állítás javított egy kicsit - neki az autó egyenes futásával is komoly gondjai voltak). Először gyanakodtam, hogy elszoktam a virsli gumitól és ezek a Bridgestone Ecopia-k lesznek a bűnösök, de nem. A képeken is még fent lévő Michelin Alpin téli gumikkal is hasonlóan viselkedik az autó, még ha jobban is tapad.
Winkler a Totalcartól ódákat zengett az új Swift futóművéről, ha lesz lehetőségem, kipróbálom azt is. Látatlanban azt tanácsolnám, hogy akinek fontos a vezetési élmény, az vegye a Swiftet, akinek nagyobb csomagtartó kell, annak ott a Baleno.

img_2873.JPGA bőrkormány sokat dob a belsőtér, amúgy elég egyszerű anyaghasználatához. Kormányról vezérelhető a rádió és a bluetooth-os kihangosító

A felszereltségről annyit, hogy a GL talán a legjobb kompromisszum, az utakon is ebből látom a legtöbbet. Minden megtalálható benne, ami számomra szükséges és nincs benne semmi olyan, amit fölöslegesnek tartanék. A klíma és az elektromos ablak elöl manapság már alapfelszereltség, a bluetooth-os kihangosító egy nagyon jó biztonsági extra, még ha nem is mindig tud egymásra hangolódni az autó és a telefon, valamint a bőrkormány az, ami emberi érzést ad vezetés során, hiszen legtöbbször azt fogdossuk. A GL felszereltségen felül egy vonóhorgot rendeltem (kb 100 ezer forint) még az autóhoz, hiszen a felújítások során nagy hasznát vettem, hogy el tudom vele húzni az utánfutónkat - nekem visszahozta már az árát. Az ülések is jó nagyok, jól be lehet állítani a vezetőét, a műszerfal és az egész környezet pedig egyszerű, de nem fájóan ázsiai.

img_2857.JPGA másfél literes palack jól mutatja a hátsó helykínálatot, a pokróc nem a szériafelszereltség része, viszont hasznos a baba hordozó alá

Tiszta szívvel merném tehát ajánlani azoknak, akik olcsón és egyszerűen szeretnék megoldani a közlekedést, lemondások nélkül, valamint nem szeretnék, ha az autó téma náluk bármilyen vesződséggel járna. Listaára jelenleg 3,98 millió forint, mely nagyon magasnak tűnhet, ám nem kell megijedni, amikor mi vettük, nagyjából 700 ezer forintos kedvezményt kaptunk, mellyel már igen kedvezőnek mondható az ára. A Suzuki jelenleg több olyan modellt kínál, melyek esetleg egymás vetélytársai is lehetnének, én azonban ennek örülök, mert véleményem szerint így mindenki megtalálhatja az elvárásainak megfelelő példányt. Ignis az egyediségre vágyó egyedülállóknak, a Swift egy jól vezethető kisautó, a Baleno pedig azoknak, akik kacsintgatnak a családos élet felé, de még nincs úton a harmadik gyerek. Minden másra pedig ott a MasterCard és a BMW M2 Competition.

Szólj hozzá!

Címkék: teszt suzuki baleno

2015.02.27.
22:18

Írta: Lazlo Nardin

Karácsonyi ajándékok

Kezd kiismerni a család. '13-ban Vespás tatyót, legutóbb pedig egy T2-es Transportert ábrázoló iPhone tokot kaptam Karácsonyra. Imádom az ilyen cuccokat!

Szólj hozzá!

Címkék: ajándék Karácsony T2 Transporter Vespa

2015.02.21.
09:41

Írta: Lazlo Nardin

Na ezért szeretem a Pizza Fortét!

Szólj hozzá!

Címkék: 500 Fiat Pizza Forte

2014.11.27.
09:06

Írta: Lazlo Nardin

Grafitember ismét jeleskedett!

A napirajzairól híres Grafitember ismét jeleskedett. Nem csak poénjaival, autós grafikáival is le szokott nyűgözni. Most az index napirajz rovatába alkotott egy zseniális Skoda Superb-et.

7127541_3ec2248b60945f4e8526e74da64e92d8_wm.jpg

De volt már korábban más remek autós rajza is (saját lapján), melyeket a teljesség igénye nélkül összegyűjtöttem:

Szólj hozzá!

Címkék: rajz napirajz skoda grafitember merényi superb

2014.11.17.
19:30

Írta: Lazlo Nardin

Új trolik - régi szín

10696421_766564653402025_5299331592520903586_n_1416248057.jpg_960x640

"2015 nyarán 14 darab szóló és 10 darab csuklós új, alacsonypadlós, nyáron légkondicionált, télen fűtött utasterű trolibusz érkezik a fővárosba, melyek 4 kilométert felsővezeték nélkül, önjáró üzemmódban is képesek megtenni. Az új járműveket a Solaris–Škoda konzorcium szállítja, az erről szóló szerződést ma írta alá Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója..." A BKK facebook oldala szerint.

Egy dolgot nem értek: teljesen hagyománytisztelő piros színben rendelték meg az új trolikat. A bugyikék buszok után ez óriási meglepetés, ezen meghökkenve el is készítettem (a frenetikus photoshop tudásommal), az általam tévesen előirányzott színt is tartalmazó BKK flottát. Remélem hasznos ötlettel állhattam elő Vitézy Dávid számára.

Szólj hozzá!

Címkék: busz szín troli BKV BKK Vitézy Dávid

2014.11.17.
18:29

Írta: Lazlo Nardin

Páör!

Végre a Fiestás buziskodások után újra egy kis páör! 


A donut-os poén üt.

Szólj hozzá!

Címkék: mustang drift 4wd Ken Block Hoonigan

2014.10.10.
23:28

Írta: Lazlo Nardin

Van remény!

Épp a minap néztem a Totalcar által megosztott, Alfa 4C tesztet, és a címben szereplő két szó jutott eszembe: "Van remény!". Önmagában az felér egy csodával, hogy ez a formaterv megszülethetett (és nem Ferrarinak hívják), elképesztő milyen gyönyörű autót készítettek az Alfa Romeonál. Ezen felül remek mérnöki munka, amit végrehajtottak, hogy az autó ennyire könnyű legyen. Egyedül a duplakuplungos váltót hanyagolnám a kis 4C-ből. Azonban ez az egész mit sem érne egy remek motor nélkül. El kezdtem nézni a videót és tátva maradt a szám. Az teljesen nyilvánvaló, hogy egy ilyen erős, 240 lóerős turbó motor brutális dolgokra képes egy ennyire könnyű szerkezettel, de a hangok, amiket kiad...azok valami fantasztikusak. Szörcsög, ropog, hörög, puffog. Megtértem.

Van remény az emissziókkal és a downsizing gondolatmenettel teletűzdelt világban olyan (akár turbós) autókra, amik szívhez szólnak. Sajnálatos módon egy ilyen autó, az átlag ember számára megfizethetetlen. Így javasolni tudnám, hogy a Volkswagen az Alfa Romeohoz vigye finomhangolni az 1.2-es és 1.4-es TSI motorjait. Egészen biztos, hogy több fogyna és mindenki vigyorral telt arccal szállna ki érkezéskor belőlük.

Csak így tovább Alfa! Nekem jöhet, már csak az a kérdés, hogy ez vagy egy Toyota GT86?

Szólj hozzá!

2012.10.12.
14:46

Írta: Lazlo Nardin

Dorifto time

Szólj hozzá!

Címkék: drift meeting 1jz

2012.10.11.
18:39

Írta: Lazlo Nardin

Csodás videó, gyönyörű hakosuka

Szólj hozzá!

Címkék: track day hakosuka

2012.03.29.
22:10

Írta: Lazlo Nardin

Ein, zwei, polizei

Egyik hétvégi vásárlás alkalmával keresgéltünk egy kedves ismerősünk gyermekének valami kis játékot ajándékba, amikor megláttam ezt a kis nyalánkságot:

IMG_0764_1.JPG

Minden kisgyerek álma, hogy tűzoltó, pilóta, rendőr és egyéb izgalmas munkája legyen majd, ha felcseperedik. Az Országos Rendőr-Főkapitányság jóváhagyásával, a rendőri jövőre ácsingózó gyermekek számára elkészítették a járőrök által használt Ford Focus kombi pontos mását. 

IMG_0766_1.JPG

Maga a játék egyébként egészen szépen ki van dolgozva 1/43-as méretarányához képest (persze csodákra ne számítsunk) és elég masszívnak is tűnik, úgyhogy a lurkóknak valószínűleg nagyon sokáig fog örömet okozni a hatalmas szőnyegen/parkettán folytatott autós üldözésekben. 

IMG_0774_1.JPG

Ahogy a kisgyerekek, úgy én sem tudtam ellenállni a régről feltörő vágyaknak, így megleptem magamat vele. (Ha saját célra vásároltok játékot íme egy jó tanács: emeljétek le a polcról a kiszemelt portékát, helyezzétek be a kosaratokba, majd fapofával (leplezve a gyermeteg vágyat tükröző csillogást a szemetekben) mondjátok hangosan, hogy "igen, ennek biztosan örülni fog a kis .....-ka". Így biztosan nem néznek majd idiótának titeket.)

IMG_0778_1.JPG

Kívánom, hogy ti is csak az íróasztalotokon találkozzatok a jellegzetes díszítésű fehér Focus kombival.

Szólj hozzá!

Címkék: játék ford rendőrautó focus

2012.02.28.
23:17

Írta: Lazlo Nardin

Egy kis chili nyugovóra téréshez

Szólj hozzá!

Címkék: red hot chili peppers

2012.02.28.
22:34

Írta: Lazlo Nardin

Első bejegyzés, egy nem utolsó autóról

Vágjunk is bele. A blogolás műfajában az első szárnypróbálgatásaim alanyául egy olyan jármű esett, amely az „Egyszer birtokolni kell” listámon igazán előkelő helyen szerepel. Ez azonban (főleg laikusok számára) egy kis magyarázatra szorul.

Ahogy az embert egyre több autó veszi körül mindennapjaiban, egyre inkább vágyik valamiféle különlegességre, ami kitűnik a többi közül, ami kedves számára. Nálam ez a különlegességre vágyás a korosabb autók iránti vonzalom irányába kezdett eltáncolni. Unja már a szem az emisszióknak, törésteszteknek megfelelni akaró egyen szappantartókat, szopott gombócokat. Ki tud manapság megkülönböztetni egy Volkswagent egy Toyotától, vagy egy Hyundait egy Peugeottól? Lassan senki. Így aki örömét szeretné lelni az autózásban és az autógyártás történetének egy szobrát szeretné magáénak tudni jobb, ha visszatekint néhány évtizedet. Biztos köztetek is van olyan, aki szeretne akár egy órácskára visszacsöppenni a múltba és kenni egy igazi 80-as évekbeli kocka formájú autónak. Az ilyen autókban felkapjuk a napszemüveget, a bőr sofőrkesztyűt és máris Jean Paul Belmondonak érezve magunkat elindulunk a legközelebbi tengerpart felé, a fél rendőrséggel a nyomunkban.

post_26734_20110409175714.jpg

Rengeteg vita folyik arról, hogy melyik autó a legjobb. Német, japán, francia. Mindegyiknek megvannak a saját hívői, eggyel azonban mindenki egyet ért. Az ember szívéhez legközelebb az olasz autók állnak. Gyönyörű Ferrarik, hátborzongató Lamborghinik, szemet és fület gyönyörködtető Alfa Romeok. Ezek azok, amik elsőre eszünkbe jutnak az olasz autó szókapcsolat hallatán. Az általam kiválasztott, heves autóbuzériát kiváltó jármű azonban nem az itt felsorolt gyártók portékái közt keresendő, vagyis részben mégis, ugyanis lelkét a Ferraritól kapta.

 Egy olyan autógyár termékéről van szó, amely múltja a mai napig fényesen ragyog. Egyetlen típussal 6 rali világbajnokságot nyerni? Nem mindenki mondhatja el magáról. Bizony a Lanciáról van szó. Elképesztő, amit akkoriban az autógyártás terén elértek. Nem véletlen, hogy a Top Gear-esek a valaha legtöbb fantasztikus autót gyártó vállalatnak választották a Lanciát. Jelenesetben azonban vágyam tárgya nem a Delta Integrale, amivel a ralizásban olyan elképesztő sikereket értek el, hanem egy sokkal kevésbé ismert típus, a Thema. Azon belül is egy rendkívül ritka és sokak számára ismeretlen kiadása, a 8.32.

img01pop.jpg

 A szerelem teljes neve: Lancia Thema 8.32. A nyolcas arra utal, hogy egy keresztben beépített V8-as motort rejteget a motorházteteje alatt, a 32 pedig a szelepek számára. Mint ahogy azt már fentebb említettem a motorját a Ferraritól kölcsönözte. A 308 és a Mondial QV-ben volt megtalálható. Persze ahhoz, hogy a Thema adottságainak megfeleljen néhány változtatásra volt szükség. A lóerők száma az első szériában a Ferrarikéhoz képest csökkent, mégpedig 215-re, a nyomaték azonban 285-re növekedett, a későbbi katalizátoros verziók pedig a fojtásnak köszönhetően 205 lóerősek lettek. Ez a teljesítmény 7,2 másodperces 0-100-ra való gyorsulást és 235 km/h órás végsebességet eredményezett.

$(KGrHqV,!oME63(ZyK!7BPCu)1,Biw~~_27.JPG

 Ezen a ponton felmerülhet a kérdés, hogy miért is misztifikálom túl annyira ezt az autót, hiszen csak egy 80-as évekbeli elsőkerekes szedán, az átlagnál egy picit nagyobb teljesítménnyel. Rengeteg ilyen autó létezik manapság. Vegyük csak példának a második generációs Octavia RS-t. 2 literes, 200 lóerős turbómotorral, szintén 7,2 alatt van százon és 240 a vége. Akkor mi a nagy kunszt ebben az autóban?

http://www.youtube.com/watch?v=CGUi8KIU6iY

A KARAKTER kérem szépen, így nagybetűkkel. A V8-as Ferrari motor olyan hangot produkál, hogy egyenként állnak fel az ember kezén a szőrszálak. Egy padlógázra olyan mosolyt csal az ember szájára, melyet manapság az emissziókkal dúsított világban egyetlen ilyen kategóriájú autó sem tud. Kétszáz lóerő nem sok, azonban a brutalitás, amivel a motor rendelkezik, az valami elképesztő. 

Pressebild.jpg

Ami a motorján kívül tovább emeli a dicső olasz mivoltát, az beltere. A sofőr látóterében klasszikus csőműszerek garmada helyezkedik el. Alapfelszereltségként az üléseket alcantarába öltöztették, a fantasztikus bőrülések extrafelszerelésként jártak hozzá. Véleményem szerintem minden pénzt megérnek, hiszen az összképen száz százalékot dob a teljes utastér eredeti bőrözése.

$(KGrHqN,!jEE7blB4n0(BPCu)lB6+g~~_27.JPG

 Hahu-n jelenleg egyetlen darab árválkodik olasz (köztudott milyen példásan ügyelnek értéktárgyaikra, muhaha) papírokkal, kertvégében téglákra feltolva, 900ezer JóMagyarForintért. Ez bizony nem kevés pénz érte. Sajnos nem bőrüléses, viszont szép (kopott) bordó színű. Elég nagy bátorság és elhivatottság kell e példány megvásárlásához, de mélységesen együtt érzek azzal, aki belevág. Mobile-n állapottól függően 4000-től 25000 euroig találhatóak 8.32-esek, úgyhogy van remény arra, hogy egy szép példányt kifogjon az ember.

lanciathema832ud5.jpg

Bár még messze a Karácsony, de azért leadnám a rengelést: Lancia Thema 8.32, bordó, világos bőrrel, második szériásat kis fekete csíkkal a szeme (lámpája) alatt (utána pedig ha már összeszoktunk jöhet egy Delta Integrale is, hogy ne érezze magát annyira egyedül).

http://www.youtube.com/watch?v=YoCHNajWlCQ

 Másolat - lanciathema8323.jpg

[A végére egy kis játék. Menj ki az utcára és figyeld a Lanciákat. Ugye milyen kevesen vannak? Tessék rájuk vigyázni!]

Szólj hozzá!

Címkék: első lancia thema 8.32