2014.10.10.
23:28

Írta: Lazlo Nardin

Van remény!

Épp a minap néztem a Totalcar által megosztott, Alfa 4C tesztet, és a címben szereplő két szó jutott eszembe: "Van remény!". Önmagában az felér egy csodával, hogy ez a formaterv megszülethetett (és nem Ferrarinak hívják), elképesztő milyen gyönyörű autót készítettek az Alfa Romeonál. Ezen felül remek mérnöki munka, amit végrehajtottak, hogy az autó ennyire könnyű legyen. Egyedül a duplakuplungos váltót hanyagolnám a kis 4C-ből. Azonban ez az egész mit sem érne egy remek motor nélkül. El kezdtem nézni a videót és tátva maradt a szám. Az teljesen nyilvánvaló, hogy egy ilyen erős, 240 lóerős turbó motor brutális dolgokra képes egy ennyire könnyű szerkezettel, de a hangok, amiket kiad...azok valami fantasztikusak. Szörcsög, ropog, hörög, puffog. Megtértem.

Van remény az emissziókkal és a downsizing gondolatmenettel teletűzdelt világban olyan (akár turbós) autókra, amik szívhez szólnak. Sajnálatos módon egy ilyen autó, az átlag ember számára megfizethetetlen. Így javasolni tudnám, hogy a Volkswagen az Alfa Romeohoz vigye finomhangolni az 1.2-es és 1.4-es TSI motorjait. Egészen biztos, hogy több fogyna és mindenki vigyorral telt arccal szállna ki érkezéskor belőlük.

Csak így tovább Alfa! Nekem jöhet, már csak az a kérdés, hogy ez vagy egy Toyota GT86?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lazlonardin.blog.hu/api/trackback/id/tr566779227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása